tisdag 1 december 2009

Cafékonsert, film, jul, finska piroger,



För Höörs Kulturarbetare är det nu JUL som gäller. Den lokala debatten domineras annars, tyvärr, av ryggmärgs-reflexer typ "släpp inte in världen på våran gård". Världen är till exempel sådan att någonstans måste rättspsykiatrisk vård vara lokaliserad. Men vill man lägga den t ex i Höör uppstår genast dessa trista folkstormsreaktioner. Idag kom dock ett sakligt inlägg i Skånskan; förnuftets röster fick en liten chans.

Frosta Kammarkör lyfte sig själv i håret vid sin adventskonsert i Bosjökloster, tyckte i alla fall dirigenten = jag. På tisdag 8 dec. kl 19.30 sjunger vi på Anders och bjuder på bl a finska piroger, finska pinnar och annat julbakverk. På bilden ser du Aili Edén hjälpa Anja med pirogproduktionen. Finskt ska det vara i år. Välkomna att bänka er vid vårt café, och lyssna på kända och mindre kända julsånger! Tillsammans tränar vi några av de kända! "Sjung själv"! Det kostar bara 60 kr för vuxna 30 för ungdomar.

I morgon onsdag 2 dec kl 19 på Anders visar Stig Svensson en film som han jobbat med hela året. Om mig. Stig har följt förarbetet till sommaroperan och en mängd olika konserter. Självaste Carlhåkan Larsén från Sydsvenskan är underhållande och spirituell utfrågare, så det känns inte så pinsamt som det brukar när jag ser och hör mig själv. Gratis entré.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar